MERSİN / SİLİFKE - Kargıcak Ortaokulu

Haz

Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ilk haftası olarak kutlanan ve öğrencilerde trafik ve ilkyardım bilincini arttırmaya yönelik etkinlikler yapılan Trafik ve İlkyardım Haftası okulumuzda düzenlenen program ile kutlanmıştır. Programı hazırlayan Bilişim teknolojileri Öğretmenimiz Esra Soykan Delal'a ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Beden Eğitimi Öğretmenimiz Gülnur Karabacak ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz Funda Ertaş önderliğinde  ÇEDES Projesi kapsamında Okulumuz  öğrencileri ile birlikte Uzuncaburç Antik Kenti ve Olba Antik Kentinde çevre temizliği yapılmıştır. Çevre temizliğinden sonra Erdemli ve Cennet Cehennem gezileri düzenlenmiştir.Emeği geçen öğretmenlerimize,idarecilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun logosu için açtığımız logo belirleme anketimiz sonuçlanmıştır. 1.olan logomuzu 7/A sınıfı öğrencimiz Berkay Yalçın tasarlamıştır. Emeği geçen öğrencimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun bahçesinde yetiştirdiğimiz kayısılarımız öğrencilerimiz ile buluştutuldu. Herşey çocuklarımız için...

May

Okulumuzun logosunu belirlemek için başlattığımız logo yarışmasında birinci olan logoyu belirlemeye çok az kaldı. Sizlerde oylarınızı kullanarak beğendiğiniz logoyu seçebilirsiniz. 1.olan logo 19 Mayıs Cuma günü açıklanacaktır.

May

2022-2023 eğitim öğretim yılı 4. Geleneksel Erkekler arası Futbol Turnuvası ve Kızlar  arası Voleybol Turnuvası bugün başladı . Öğretmenler ve Öğrenciler takımlarını coşkuyla destekledi . İlk maç 5A ve 6A sınıfları arasında büyük mücadelelerle dolu bir maç oldu . 9-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan turnuvamızda tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

May

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 4. Geleneksel Erkekler arası Futbol Turnuvası ve Kızlar arası Voleybol Turnuvası bugün başladı. Öğretmenler ve öğrenciler takımlarını coşkuyla destekledi . İlk maç 5A ve 6A sınıfları arasında büyük mücadelelerle dolu bir maç oldu . 9-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan turnuvamızda tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İlçemizde Ortaokullar arası düzenlenen Yıldız Kızlar Masa Tenisi Turnuvasında Okulumuz KIz Masa Tenisi Takımı İlçe Üçüncüsü olmuştur.Emekelrinden dolayı Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Okulumuzda düzenlenen program ile çoşkulu bir şekilde kutlanmıştır.Programın dahilinde öğrencilerimize okul İdaremizin organize ettiği İllüzyon Gösterisi, big buuble show,palyaço,sosis balon,yüz boyama gösterileri  öğrencilerimiz ile birlikte yapılmış ve izlenmiştir. Emeklerinden dolayı Okul İdaremize çok teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları kapsamında ilçemizde düzenlenen Yıldız Kız Masa Tenisi Turnuvasına Okulumuz 6/A Sınıfı Kız Masa Tenisi Takımı da katılım sağlamıştır . Kızlarımızın büyük mücadeleleri sonucunda ilçe 3. olmuş, bronz madalyayı almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimizi,kızlarımızı turnuvaya hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmenimiz Gülnur Karabacak'ı ve velilerimizi tebrik eder, Müdürümüz Fatma Eren Şenol ve Müdür yardımcılarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin başarılarının katlanarak devam etmesini diliyoruz.

Nis

Kütüphaneler Haftası dolayısı ile okulumuzun bahçesinde tüm sınıflarımızın,öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımı ile Serbest Kitap Okuma Etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Nis

Ülkemizde her yıl Mart ayı'nın son haftası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmaktadır.Bu haftanın amacı Halkın kütüphanelerden daha iyi yararlanmasını,kütüphanecilik mesleğinin daha iyi tanınmasını sağlamak,kütüphanecilik sorunlarını halka mal etmektir. Okulumuzda da Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir kutlama programı yapılmıştır. Programı hazırlayan Türkçe Öğretmenimiz Melek Gündüz'e ve emeği geçen öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Nis

Her yıl ülkemizde 21-26 Mart tarihleri arasında Orman Haftası kutlanmaktadır. Bu haftanın kutlanma amacı çocuklara Ormanlar'ın önemini öğretmektir.Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların ekonomiye katkıları anlatılır. Okulumuzda da Orman Haftası ile ilgili bir kutlama programı düzenlenmiştir. Programı hazırlayan İlkokul 4.Sınıf Öğretmeni Havva Karaca Kaya'ya ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Aziz Sancar Bilim Okulu'nda düzenlenen 5. Akıl  ve Zekâ Oyunları Turnuvasının Ortaokul Kademesi İlçe Finali tamamlandı.Turnuvalarda kıyasıya mücadele eden,okulumuzu temsil eden tüm öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen  öğretmenlerimize teşekkür ederiz.İlçe Turnuvalarında Okulumuz 5.Sınıf Öğrencisi Mustafa Kemal Taş, Küre Oyununda İlçe 4.,8.Sınıf Öğrencimiz Rahmi Süleyman Şen  Kulami Oyununda İlçe 3. olmuştur.

Mrt

Nev(yeni) ve ruz (gün) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelen ve YENİGÜN anlamını taşıyan Nevruz, kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere bir çok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanır.Gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart´ta güneş göçmen kuşlar gibi kuzey yarımküreye yönelir. 21 Mart ile birlikte havalar ısınmaya, karlar erimeye, ağaçlar çiçeklenmeye, toprak yeşermeye, göçmen kuşlar yuvalarına dönmeye başlar.Bu nedenle 21 Mart bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilerek, Nevruz/YENİGÜN bayramı adıyla kutlanır.21 Mart Nevruz Bayramı(baharın müjdeleyicisi) Fen Bilimleri Öğretmenimiz Funda Ertaş´ın hazırlamış olduğu program ile okulumuzda da coşku ile kutlanmıştır.Program kapsamında nevruz ateşi yakılmış,top taşıma, takoz üzerinde yürüme, şu taşıma, balon patlatma, yumurta taşıma,çuval ile koşma,boru ile top taşıma, sandalye kapmaca yarışmaları düzenlenmiştir.Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz program sayesinde keyifli zamanlar geçirmişlerdir.Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.