MERSİN / SİLİFKE - Kargıcak Ortaokulu

Mrt

Tarihimizin en önemli zaferleri arasında yer alan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin üzerinden tam 108 yıl geçti.Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Savaşı'nın 108.yıldönümü okulumuzda düzenlenen anma programı ile kutlandı.Programı hazırlayan Sınıf Öğretmenimiz Oğuzhan Can'a ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Kargıcak Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri öncülüğünde başlattığı" Depremin Yaralarını Birlikte Saralım" Kampanyası kapsamında veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin katkılarıyla hazırlanan hediye paketleri Kapizli Rasim Bozbey İlkokulu Bünyesinde Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampında yer alan ilkokul ve anasınıfı öğrencilerimize yine 8. Sınıf öğrenciler tarafından iletildi. Çocuklarla birlikte eğlenceli vakit geçirildi.Emeği geçen Okul Müdürümüz Fatma Eren Şenol'a, müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve yüce gönüllü öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart 1921, Türk milleti açısından çok önemli bir tarihtir. Bunun nedeni, İstiklal Marşı'nın kabulü ve millî marşımız olarak belirlenmesidir.

İstiklâl Marşı'nın şiiri, Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın büyük bir mücadeleye dönüştüğü yıllarda yazılan bu şiir, 12 Mart 1921'de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşının kabulü ile birlikte Türk milletinin coşkuyla söylediği, saygıyla dinlediği resmi marşı ortaya çıkmıştır.

Akif'in yazdığı şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Bestesi ise Osman Zeki Üngör tarafından yapılmıştır.İstiklal Marşının Kabulü'nün 101.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma kapsamında okulumuzda program düzenlenmiştir. Emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Melek Gündüz ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Değerli Öğretmenlerimiz,Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz vakit birlik olmak vaktidir. Depremin Yaralarını Birlikte Sarmaya Var mısınız? Kampanyamız 15 Mart'a kadar devam edecektir. Desteklerinizi bekliyoruz.

Mrt

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası kutlanmaktadır. Hafta boyunca tüm Türkiye'deki Yeşilay şubeleri, çalışanları, yüz binlerce gönüllü ve Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM)  ile birlikte yapılacak iletişim faaliyetleriyle toplumun bağımlık konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini artırmak hedeflenmektedir.Programı hazırlayan 2.Sınıf Öğretmenimiz Şakire Özçalık'a  ve  tüm öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Silifke İlçesi Ortaokullar arası Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası öncesi okulumuzu bu turnuvada temsil edecek edecek öğrencileri belirlemek için yapılan okul içi Akıl ve Zeka oyunları turnuvamız son bulmuştur.Öğrencilerimiz kendi aralarında verdikleri büyük mücadele sonrasında kıran kırana maçlar ortaya koymuşlardır.Okulumuzu aşağıdaki oyunlarda temsil edecek öğrencilerimizi tebrik ediyor,ilçe turnuvasında başarılar diliyoruz.Turnuvada emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Gülnur Karabacak'a ve okul idarecilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Parsel(Kulami) Oyun Birincisi: Rahmi Süleyman Şen

Mangala Oyun Birincisi:Murat Ünal

Reversi Oyun Birincisi:Berkay Yalçın

Küre Oyun Birincisi:Mustafa Kemal Taş

Pentago (5 Nokta) Oyun Birincisi: Yiğitcan Öztürk

Ock

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılımızın ilk dönemini hayırlısı ile tamamladık. Öğrencilerimize başarılarının devamını dileriz. İyi tatiller çocuklar.

Ock

Silifke Belediyesi tarafından kapalı pazar yeri yanında bulunan Cumhuriyet Alanına kurulan Buz pateni pistine Kargıcak Ortaokulu öğrencileri de Silifke Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Sezgin'in davetiye katılmışlardır. Öğrencilerimiz buz pistinde kayarak çok eğlenceli vakit geçirmişlerdir. Emeklerinden dolayı Silifke Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Sezgin'e ve Okul Müdürümüz Fatma Eren Şenol'a teşekkür ederiz.

Ara

8.Sınıf öğrencilerimize yönelik tercih zamanı liseler hakkında fikirleri olması için 22 Kasım Salı günü 8.Sınıf Rehber Öğretmenimiz Melek Gündüz ve Müdür Yardımcımız Alper Çil eşliğinde liselere gezi düzenledik. Emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Yazar Metin Özdamarlardan öğretmenlerimize Öğretmenler günü süprizi.Bu süprizi hazırlayıp bizleri mutlu eden Okul İdaremize çok teşekkür ederiz.

Ara

Bu sene Okulumuza Müdür olarak atanan Fatma Eren Şenol öğretmenimize , öğretmenler olarak hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdik. Müdürümüze görevinde başarılar dileriz.

Ekm

Afet ve Tatbikat yılı kapsamında tüm Türkiye genelinde yapılan eş zamanlı Deprem Tatbikatı 13.10.2022 saat 10.00 da okulumuzda da yapılmıştır.

Ekm

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Sene başı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 30 Eylül Cuma günü öğleden sonra saat 13.00 da okulumuzun yemekhanesinde yapıldı. Toplantıya katılan velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi kapsamında okulumuz Bilişim Sınıfımızı yenileme çalışmaları sona ermiştir. Bilişim sınıfımız tüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla okulumzda düzenlenen kutlama programından sonra Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Gülnur Karabacak yönetiminde  5,6,7, ve 8.şube de okuyan çocuklarımız arasında çuval yarışı,yumurta taşıma oyunu,su taşıma oyunu,madal takmaca oyunu yapılmıştır. Oyunda kazanan öğrencilerimize madalyaları mahalle muhtarlarıumız tarafından öğrencilerimize takdim edilmiştir. Kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.